duminică, 25 decembrie 2016

Mesajul Papei Francisc de Sărbători

Mesajul Papei Francisc de sărbători: Crăciunul a fost luat ostatic de materialism, iar Dumnezeu e în umbră

Mesajul Papei Francisc de sărbători: Crăciunul a fost luat ostatic
de materialism, iar Dumnezeu e în umbră
Crăciunul a fost „luat ostatic” de către materialismul orbitor care îl pune pe Dumnezeu în umbră şi îi orbeşte pe mulţi de la nevoile celor înfometaţi, ale migranţilor şi ale celor obosiţi de război, a spus sâmbătă Papa Francisc, la slujba anuală de sărbători de la Vatican.
Francisc, la al patrulea Crăciun de la alegerea sa în 2013 în fruntea celor 1,2 miliarde de romano-catolici, a declarat în ajunul Crăciunului că o lume de multe ori obsedată de daruri, ospăţ şi egocentrism are nevoie de mai multă umilinţă. 

„Dacă vrem să sărbătorim Crăciunul în mod autentic, trebuie să contemplăm acest semn: simplitatea fragilă a unui mic nou-născut, blândeţea locului unde se află, atingerea tandră a hainelor care îl înfaşă. Dumnezeu este acolo”, a spus Papa la Bazilica Sfântul Petru.

 La slujba solemnă, dar veselă la care au participat aproximativ 10.000 de oameni precum şi zeci de cardinali şi episcopi, Papa Francisc a declarat că mulţi din lumea bogată ar trebuit să-şi reamintească faptul că mesajul Crăciunului este umilinţa, simplitatea, misterul. 
„Isus s-a născut respins de unii şi privit de mulţi alţii cu indiferenţă”, a spus el. 
„Astăzi, de asemenea, aceeaşi indiferenţă poate exista, atunci când Crăciunul devine o sărbătoare unde protagoniştii suntem noi, mai degrabă decât Isus; atunci când luminile comerţului aruncă lumina lui Dumnezeu în umbră; când suntem preocupaţi de cadouri, dar reci faţă de cei care sunt marginalizaţi”, a menţionat Papa. 
El a adăugat în remarcile spontane: „Aceste lucruri lumeşti au luat ostatic Crăciunul. El trebuie să fie eliberat”. 

Securitatea a fost sporită în weekendul de Crăciun în Italia şi la Vatican după ce poliţia italiană l-a ucis pe omul considerat a fi responsabil pentru atacul cu camionul în piaţa de Crăciun din Berlin, iar alte oraşe europene ţin în tot acest timp forţele de securitate în stare de alertă ridicată. Piaţa San Pietro a fost eliberată cu şase ore înainte ca slujba să înceapă, astfel încât procedurile de securitate să poată fi puse în aplicare pentru cei care intră în biserică mai târziu. 


Francisc, care a făcut din apărarea săracilor o marcă înregistrată a pontificatul său, a declarat că pruncul Isus ar trebui să le reamintească tuturor de cei care suferă astăzi - în special de copii. 

„Să ne permitem să fim provocaţi de copiii din lumea de astăzi, care nu stau într-un pat de copii mângâiaţi cu afecţiunea unei mame şi a unui tată, ci mai degrabă suferă în „iesle” mizere care le devorează demnitatea: în subteran pentru a scăpa de bombardamente, pe trotuarele unui oraş mare, pe fundul unei bărci încărcate cu imigranţi”, a spus el. 

În afara basilicii, mii de oameni care nu au putut intra l-au vizionat pe Papă pe ecrane video. „Să ne permitem să fim provocaţi de copiii care nu au voie să se nască, de către cei care plâng pentru că nimeni nu le potoleşte foamea, de către cei care nu au jucării în mâinile lor, ci mai degrabă arme”, a spus Francisc. 




Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.roClickLink.ro